Jeugdcursus edelsmeden

2d8de4bfec41e17f73ed55af5809c0af

Dit is een cursus edelsmeden voor jongeren vanaf 12 jaar.

Binnen de cursus edelsmeden leer je de verschillende technieken (zagen, vijlen, buigen, smeden, solderen met de vlam, kleuren, polijsten, gieten) die nodig zijn voor het zelfstandig kunnen vervaardigen van sieraden in onedele metalen zoals: koper, messing, alpaca en edele metalen zoals: zilver en goud. (Alpaca, zilver en goud zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.)

De uitdaging van deze cursus is om techniek en creativiteit te laten samensmelten. De legering die hieruit voortvloeit kan leiden tot interessante en unieke sieraden. De cursist kan zelf een idee aandragen dat in overleg met en onder begeleiding van de docent uitgevoerd wordt. Er wordt van uitgegaan dat de cursist beschikt over een creatieve zelfstandige aanpak.

Crea is in het bezit van gereedschap, zoals een wals, polijstmachine, kolomboormachine, veel vijlen, zaagbeugels, alles wat nodig is voor de basis van edelsmeden.

Materialen zoals zilver en alpaca, en ook soldeer en zaagjes kunnen via de docent aangeschaft worden. Verder zijn er een groot aantal vakgerichte boeken om informatie en inspiratie in te vinden.

De cursusprijs is EXCLUSIEF MATERIALEN.

Zaterdagmiddag-cursus, aanvangsdatum: 15 september 2018
Lesdagen/tijden: zaterdagmiddag van 11.00 – 12.30 uur
Aantal lessen: 6, lesgeld: € 45,00
Docent: Jeroen van Pesch

Facebook
Facebook